7 Motive pentru a calatori.

 

1.Evadezi din rutina zilnica.

Traim zilnic ceea ce se numeste rutina. Cu totii suntem familiarizati cu aspectele ei neproductive. Conform dictionarului rutina este capacitate câștigată printr-o practică îndelungată; totalitatea obișnuințelor sau a prejudecăților considerate ca fiind un obstacol în calea noului, a creației sau a progresului.

Incearca sa iti programezi o escapada din oras macar o data la cateva luni. Iti va incarca bateriile si te va scoate din cotidian.

 

2. Inveti ceva nou.

Atunci cand calatorim intr-o tara cu o limba sau cultura diferita suntem mai deschisi sa invatam lucruri noi. Fie ca sunt cateva cuvinte in limba locala, o reteta traditionala sau ceva obiceiuri mai diferite, cu siguranta vom acumula o sumedenie de informatii noi.

 

3. Ai parte de aventura.

Vacantele ofera cele mai bune oportunitati de aventura. Rafting, zbor cu balonul, ski, … cu siguranta vei gasi ceva ce sa te atraga.

 

4. Esti anonim.

De multe ori ne-am dori sa putem iesi pe usa imbracati lejer, sa hoinarim linistiti pe stradute, sa facem ceea ce ne pica bine fara sa stim ca suntem presati de timp sau de o intalnire cu cineva cunoscut. Ei bine, cu cat mergi mai departe de casa, cu atat te vei simti mai liber.

 

5. Te redescoperi.

Experientele noi, timpul alocat doar pentru tine, atmosfera degajata si plina de savoare locala, toate te vor destinde, vor creea mediul propice pentru a te regasi.

 

6. Cunosti oameni noi.

Un loc nou il vei descoperi cel mai bine cu ajutorul localnicilor. Indrazneste, intra in vorba cu localnicii, cu siguranta si ei sunt dornici sa iti dezvaluie din tainele locului.

 

7. Iti extinzi viziunea asupra vietii.

Perspectiva noastra asupra vietii se intrageste pe masura ce acumulam trairi si experiente noi. Fi deschis la tot ce te inconjoara, vei fi placut surprins de cata frumusete vei gasi in jurul tau.

 

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!